ساعات کاری: شنبه تا چهارشنبه 14 الی 20
(021) 22809431

غربالگری در دوران بارداری

Contents

همه چیز درباره غربالگری در دوران بارداری

غربالگری در دوران بارداری : امروزه با پیشرفت علم پزشکی همواره سعی بر این است که تا جای ممکن از به دنیا آمدن نوزادانی که نقص های مهمی دارند ، پیشگیری شود. یکی از مهم ترین آزمایشاتی که در دوران بارداری انجام می گیرد ، آزمایشات غربالگری است. این آزمایشات می توانند بسیاری از نقص های جنین را در مراحل اولیه تشخیص دهند. با ما همراه باشید در ادامه مقاله به توضیحات بیشتری در این باره پرداخته ایم.( جراح و متخصص زنان )

غربالگری در دوران بارداری

آزمایشات غربالگری چیست ؟

آزمایشات غربالگری برای تشخیص به موقع بیماری و وضعیت هایی که جنین و مادر را در معرض خطر قرار می دهد، انجام می گیرد. به این ترتیب درمان به موقع و موثرتری دریافت می شود و تصمیماتی درباره ادامه دادن یا ندادن بارداری انجام می گیرد.

این آزمایشات ایده آل نیستند. در برخی موارد پیش می آید که به مادر گفته می شود که احتمال وجود برخی بیماری ها به دلایل مختلفی وجود دارد ؛ در حالی که اینگونه نیست و در نتیجه این مورد می تواند نگرانی های بسیاری را برای مادر ایجاد کند. در برخی موارد نادر هم پیش می آید که به مادر گفته می شود که مشکلی وجود ندارد ، در حالی که در حقیقت مشکل و بیماری وجود دارد ؛ ولی در آن مرحله خاص قابل تشخیص نبوده است.

آزمایشات غربالگری شامل چه مواردی است ؟

آزمایشات غربالگری در دوران بارداری شامل آزمایش سونوگرافی ، آزمایش خون یا ترکیبی از این دو می باشد. با سونوگرافی می توان بسیاری از بیماری ها را تشخیص داد. آزمایش خون هم برای تشخیص بیماری های ژنتیکی خاص مانند کم خونی داسی شکل و تالاسمی انجام می گیرد. همچنین برای تشخیص اینکه مادر به بیماری ایدز ، هپاتیت b یا سیفلیس مبتلا است از آزمایش خون کمک گرفته می شود.

غربالگری در دوران بارداری

آزمایش خون همراه با اسکن های مختلفی برای تشخیص بیماری های متفاوت مانند سندرم داون ، سندرم ادوارد و سندرم پاتو انجام می گیرد.

خطرات غربالگری در دوران بارداری

آزمایشات غربالگری آسیبی به کودک نمی رسانند. برخی از آزمایشات غربالگری در بارداری می تواند نیاز به تصمیمات سخت تری را در پی داشته باشد. برای مثال آزمایش غربالگری سندرم داون ، سندرم ادوارد و سندرم پاتو می توانند مادر را در شرایط سختی قرار دهند و تصمیم گیری های سختی را در پی داشته باشد. برای مثال آزمایشات تشخیصی مربوط به آمنیوسنتز می تواند خطر سقط جنین را در پی داشته باشد.

آزمایشات تشخیصی می تواند به طور قطع تشخیص دهد که آیا جنین به بیماری خاصی مبتلا است یا خیر. بنابراین در صورتی که این آزمایشات تشخیص دهد که جنین به بیماری خاصی مبتلا است ، از این پس تصمیم گیری با مادر است که بخواهد به بارداری ادامه دهد یا خیر.

پاسخ