آزمایشات ضروری در دوران بارداری
Contents
آزمایشات ضروری در دوران بارداری
اگر در جستجو های اینترنتی خود این مقاله را برای خواندن انتخاب کرده اید به احتمال زیاد در دوران بارداری به سر می برید و علاقمندید تا از مراقبت ها و آزمایش های ضروری در دوران بارداری مطلع شوید. در صفحه ی درستی قرار دارید ما در این مقاله سعی داریم توضیحاتی جامع و کامل برای آزمایش های دوران بارداری در اختیارتان قرار دهیم. با ما همراه باشید.
آزمایشات ضروری برای بچه دار شدن
برای داشتن فرزندی سالم لازم است شما آزمایش هایی را انجام دهید تا از این موضوع مطمئن شوید. بخشی از این آزمایش ها مربوط به قبل از ازدواج و برخی از این آزمایشات مربوط به قبل از اقدام برای بارداری و در نهایت آزمایش های دوران بارداری است.
در آزمایش های قبل از ازدواج، زوجین از نظر تالاسمی و کم خونی و گروه خونی بررسی می شوند که آیا در نتیجه ی این ازدواج فرزندی سالم خواهید داشت یا با مشکل مواجه خواهید شد.
آزمایش های قبل از بارداری شامل چکاپ بدن شما برای بارداری است که آیا شما از سلامت کافی برخوردار هستید تا یک دوره ی بارداری کامل با تولد فرزندی سالم را پشت سر بگذارید یا خیر؟
آزمایش های مربوط به ایمنی بدن و عدم ابتلا مادر یا به پدر به ایدز، هپاتیت، آزمایش خون که وضعیت سلامت مادر را مشخص می کند و آزمایش های مربوط به بیماری هایی که شاید برخی از مادران را درگیر کرده باشد مانند دیابت، تیروئید و … قبل از اقدام برای بارداری باید صورت گیرد.
اگر شما تمام این مراحل را طی کرده اید و در دوران بارداری به سر می برید ما در این مقاله سعی داریم به طور خاص در مورد آزمایش های دوران بارداری اطلاعاتی ارائه دهیم. با ما همراه باشید.

آزمایش های ضروری دوران بارداری
یکی از آزمایش های ضروری و مهم برای دوران بارداری که با مراجعه به متخصص زنان و زایمان تجویز می شود غربالگری در دوران بارداری است. هدف از انجام غربالگری های دوران بارداری تشخیص سندرووم دان در جنین و جلوگیری از تولد نوزادان مبتلا به سندروم دان است.
انجام غربالگری دوران بارداری علاوه بر تشخیص سندروم دان در جنین، اختلالات دیگری مثل تیرزومی ۱۸، ۱۳ و بعضی اختلالات رشد لوله ی عصبی را نیز تشخیص می دهد. این آزمایشات در سه مرحله انجام می شود.
شرایط انجام تست های غربالگری
برای انجام تست های غربالگری سه ماهه اول یا سه ماهه دوم احتیاجی به ناشتا بودن نیست. خانوم باردار می تواند هر زمان از طول روز که مایل بود به سونوگرافی مراجعه کند و برای انجام غربالگری سه ماهه اول بارداری اقدام کند. در سونوگرافی به مراجع توصیه می شود که تست های NT را هم بدهد.
لازم به ذکر است غربالگری سه ماهه اول بعد از هفته ی سیزده، یعنی سه ماه و شش روز قابل انجام نیست. پس قبل از پایان این دوره ی زمانی به آزمایشگاه های معتبر مراجعه کنید و اقدام به انجام تست غربالگری نمایید.
دکتر سمیه یگانه متخصص زنان و زایمان و جراح زیبایی زنان در زمینه انواع جراحی زیبایی و درمان بیماری های زنان می توانند مشاورات لازم را به شما بدهند. همچنین می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید یا به پیج اینستاگرام دکتر سمیه یگانه مراجعه نمایید. شماره تماس ۰۹۰۲۱۱۸۰۵۰۰-۲۲۸۰۹۴۳۱
آزمایشات سه ماهه اول بارداری
زمان انجام آزمایشات سه ماهه اول: غربالگری سه ماهه ی اول، از ابتدای هفته ی ۱۱ تا انتهای هفته ی ۱۳ یعنی ۱۳ هفته به اضافه ی ۶ روز قابل انجام است. پس مادر باردار می تواند در این دوره ی زمانی با مراجعه به آزمایشگاه های معتبر برای انجام این تست اقدام کند.
در سه ماهه ی اول بارداری دو تا آزمایش بیوشیمیایی و سونوگرافی NT انجام می شود.
خانوم ها پس از انجام این آزمایش ها در سه گروه پرخطر، ریسک متوسط و کم خطر تقسیم بندی می شوند. پزشک معالج می تواند بعد از آزمایش سه ماهه اول تشخیص دهد که آزمایش های بعدی به چه صورتی انجام شود.
ریسک کم خطر: اگر خانومی پس از انجام غربالگری سه ماهه اول جز دسته ریسک کم خطر باشد، پس از انجام آزمایش های غربالگری سه ماهه اول، طبق تشخیص پزشک معالج اینطور به نظر می رسد که نیازی به انجام تست های بیشتری نیست.
ریسک متوسط: برای خانوم هایی با ریسک متوسط بعد از انجام آزمایش های سه ماه اول به توصیه ی پزشک باید غربالگری دوم صورت گیرد و نتیجه ی این غربالگری مشخص می کند که نیاز به انجام تست nipt یا سلفری DNA هست یا خیر.
پرخطر: اگر بعد از انجام غربالگری سه ماهه ی اول، مادر در دسته ی پر خطر قرار گرفت تشخیص این است که برای بررسی های بیشتر تست های تشخیصی و سلفری DNA روی این فرد انجام شود.
آزمایشات سه ماهه دوم بارداری
زمان انجام آزمایشات سه ماهه دوم: از ابتدای هفته ی ۱۵ تا پایان هفته ی ۱۷ تست های غرباگری سه ماهه دوم قابل انجام است. البته این تست ها را می توان بعد از هفته ی ۱۷ ام انجام داد اما اگر جنین دچار مشکلاتی باشد برای اقدام به سقط جنین به لحاظ قانونی دچار مشکل خواهید شد. پس بهتر است در بازهی زمانی مشخص برای انجام تست اقدام کرد.
این تست شامل ۴ تست بیوشیمیایی است که در خون مادر اندازه گیری می شود.
در این آزمایش مانند غربالگری سه ماهه اول سندروم دان، تیریزومی ۱۳ و تیریزومی ۱۸ و اختلالات لوله ی رشد جنین بررسی می شود. البته بعد از غربالگری دوم یک سونوگرافی به نام آنومالی اسکن هم نیاز است انجام شود که در این سونوگرافی برخی اختلالات دیگر قابل تشخیص است.
غربالگری سه ماهه ی دوم مانند سه ماهه اول اگر به تنهایی انجام شود دقتی به میزان ۸۰% دارد اما میزان دقت با آزمایش های ترکیبی در کنارغربالگری تا ۹۰% افزایش می یابد.
نتیجه ی غربالگری سه ماهه دوم به ما می گوید که آیا نیاز است مادر آزمایش ای دیگری انجام دهد یا خیر.
اگر در نتیجه ی غربالگری سه ماهه ی دوم مادر پرخطر تشخیص داده شود پزشک به مادر توصیه می کند که تست های تشخیصی دیگر را نیز انجام دهد تا نتیجه ی قطعی حاصل شود که می تواند تست nitp یا سل فری DNA را انتخاب کند.
در صورتی که جواب غربالگری سه ماهه دوم کم خطر باشه دیگر نیازی به انجام تست های دیگر نیست و روند طبیعی بارداری طی می شود.
۷ نکته ضروری در مورد آزمایشات بارداری که هر مادر بارداری باید بداند
۱٫ خانوم های باردار قبل از هفته ی ۱۱ به پزشک مراجعه کنند و بین هفته ی ۱۱ تا ۱۳ این تست انجام شود.
۲٫ با انجام تست غربالگری در دوران بارداری و سونوگرافی NT می تون درصد ابتلا جنین به مشکلات را بدست آورد. پس بهتر است تستهای تکمیلی را انجام دهید تا پزشک شما به تشخیص قطعی دست یابد.
۳٫ آزمایش های تشخیصی سندروم دان به دو گروه CVS و آمی سنتز تقسیم می شود. که آزمایش CVS در سه ماهه اول قابل انجام است و آزمایش آمی سنتز در سه ماهه دوم.
۴٫ آمی سنتز در واقع کشت سلولی صورت می گیرد و با توجه به این آزمایش ها می توان صد در صد تشخیص داد که آیا نوزاد مشکلی دارد یا نه. آمی سنتز در هفته های بالا قابل انجام است اما در صورت وجود مشکل به سبب سقط قانونی مشکلاتی وجود دارد که باید به آن توجه کرد.
۵٫ مزیت تست های تهاجمی تشخیص سندرم دان قطعیت بسیار بالایی است که در این آزمایش ها وجود دارد و تشخیص با دقت ۱۰۰% صورت می گیرد.
۶٫ یکی از خطرات احتمالی انجام این آزمایش این است که احتمال کم سقط جنین وجود دارد.
۷٫ به تعدادی از تست ها مثبت کاذب گفته می شود به این صورت که جواب تست مثبت است اما این بیماری در جنین وجود ندارد. این تست کاذب حدود ۵% از جواب تست ها را شامل می شود.
در این مقاله سعی ما بر این بود تا اطلاعات جامع و کافی برای زمان و نحوه ی انجام تستهای غربلگری در زمان بارداری ارائه دهیم. پیگیری و انجام این تست ها می تواند به شما آرامش بیشتری دهد و شما را از سلامت جنین مطمئن کند. پس در ابتدا لازم است اقدام به انجام این تست ها کنید. اگر لاز بود غربالگری دوم را انجام دهید نگران نباشید پزشک متخصص شما به نتیجه ی قطعی از مشکلات جنین نرسد اقدام به کاری نمی کند. امیدواریم با توجه به اهمیت انجام این تست ها و انجام آنها یک بارداری خوب و نوزادی سالم داشته باشید.