علائم سرطان سینه
سرطان سینه جز سرطان های شایع در کشور ما می باشد و خانم ها باید اطلاع داشته باشند در صورتی که در خانواده درجه یک مانند خواهر، فرزند و مادر دچار سرطان سینه باشند ریسک ابتلای این خانم به سرطان سینه دو برابر خواهد شد و نیاز است این خانم با پروتکل دقیق تری تحت نظر قرار گیرد اما در صورتی که افرادی از خانواده فرد مانند خاله یا مادربزرگ به این بیماری دچار باشند به هیچ وجه احتمال ابتلا به سرطان سینه افزایش نمی یابد و افراد باید مطابق پروتکل همه جای دنیا، سالیانه توسط متخصص زنان معاینه شوند. همچنین نیاز است از ۴۰ سالگی ماموگرافی انجام داده و هر ماه معاینه سینه انجام شود. در ادامه قصد داریم درباره درمان و علائم سرطان سینه مطالب را ارائه نماییم پس با ما همراه باشید.
Contents
علائم سرطان سینه
- بسیاری از خانم ها به دلیل وجود درد در سینه به متخصص زنان مراجعه می کنند در صورتی که درد یکی از علائم سرطان سینه نیست و در موارد معدودی درد یکی از تظاهرات بالینی سرطان سینه است.
- در اغلب موارد در این نوع سرطان درد وجود ندارد و اغلب افراد به دلیل احساس توده های سینه به پزشک مراجعه می کنند. زمانی که خانمی با توده مراجعه می کند ابتدا توسط پزشک معاینه می شود و بسته به سن خانم ممکن است احتمال ابتلا به سرطان سینه زیاد یا کم باشد. بعضی خانم ها به دلیل ترشحات خونی مراجعه می کنند.
- برخی خانم ها به دلیل ترشحات مایع زلال مراجعه می کنند.
- برخی هم علائمی بر روی سینه مانند پوست پرتقالی یا فرورفتگی در قسمت های مختلف از سینه دارند.
توصیه می شود خانم ها قبل از ایجاد این علائم مراجعه نمایند زیرا پیشگیری بهتر از درمان است.
خانم ها از چه سنی باید معاینات لازم را برای تشخیص سرطان سینه شروع کنند؟
این مورد به عوامل متعددی بستگی دارد مثلا در صورتی که در میان خانواده خانمی سرطان سینه وجود داشته باید زودتر مراجعه نماید ولی به طور کلی همه خانم ها در سن ۳۵ سالگی برای ماموگرافی باید مراجعه نمایند سپس از سن ۴۰ سالگی به بعد هر سال مراجعه نمایند.
دکتر سمیه یگانه متخصص زنان و زایمان و جراح زیبایی زنان در زمینه انواع جراحی زیبایی واژن مانند لابیاپلاستی درمان بیماری های زنان مانند درمان زگیل تناسلی می توانند مشاورات لازم را به شما بدهند. همچنین می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید یا به پیج اینستاگرام دکتر سمیه یگانه مراجعه نمایید. شماره تماس ۰۹۰۲۱۱۸۰۵۰۰-۲۲۸۰۹۴۳۱
چه تفاوتی میان توده های بدخیم و خوش خیم وجود دارد؟
- معمولا توده هایی که در سنین ۱۵ تا ۳۰ سالگی ایجاد می شوند خوش خیم هستند.
- در صورتی که توده خوش خیم باشد هنگام لمس حرکت می کند.
- توده های خوش خیم نرم هستند.
- توده های بدخیم در سن ۴۰ سالگی به بالا ایجاد می شوند.
تشخیص سرطان سینه
پس از معاینه ابتدا یک ماموگرافی و سونوگرافی برای خانم انجام می شود سپس براساس آنها تشخیص داده می شود که آیا نیاز به نمونه برداری می باشد یا خیر. در گذشته نمونه برداری ها با جراحی انجام می گرفت اما در حال حاضر نمونه برداری های بافتی توسط سوزن های ظریف انجام می گیرد و هیچ گونه عوارضی ندارد که قطعی ترین روش تشخیص سرطان سینه می باشد.
سرطان سینه چگونه به وجود می آید؟
به طور کلی سرطان سینه در اثر عوامل درونی و بیرونی ایجاد می شود که عوامل بیرونی معمولا قابل کنترل هستند. این عوامل از طریق روش هایی مانند کنترل استرس قابل کنترل می باشد. عوامل درونی که همان هورمون های استروژن می باشند در بروز سرطان سینه بسیار تاثیرگذار می باشد.
این عوامل در حالت کلی بر روی ژن سلول ها اثر می گذارند سبب تغییراتی می شوند که منجر به بازسازی دائمی سلول ها می شود و این تولید سلول ها تا جایی اتفاق می افتد که در نهایت به صورت یک توده شکل می گیرد.
چه عواملی سبب افزایش احتمال بروز سرطان سینه می شود؟
- سیگار کشیدن و مصرف دخانیات
- مصرف الکل
- تغذیه نامناسب و مصرف چربی ها و فست فود
- عدم مصرف سبزیجات و میوه ها
- عامل ژنتیک
- سابقه خانوادگی
درمان سرطان سینه
سرطان سینه خوشبختانه قابل پیشگیری می باشد و در صورتی که به موقع تشخیص داده شود به طور کامل قابل درمان می باشد.
درمان سرطان سینه پس از معاینه کامل بیمار توسط متخصص زنان تعیین می شود و می تواند شامل روش های متعددی مانند شیمی درمانی یا برداشتن توده های سرطانی باشد. در این رابطه بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.
سایر خدمات دکتر سمیه یگانه متخصص زنان و زایمان در تهران: